Prof. dr. Koen van Renterghem

Laatste wijziging: 10 June 2022
Professor van Renterghem promoveerde tot Doctor in de genees-, heel- en verloskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven in 1987. Hij werd opgeleid tot uroloog aan de Universitaire Ziekenhuizen van de KU Leuven, in het Sint-Maartenziekenhuis te Kortrijk en aan het Universitair Ziekenhuis St. Radboud van de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Naast de algemene urologie legt hij zich toe op de andrologie-impotentieonderzoek en urologische prothesechirurgie.

Prof. van Renterghem is lid van de Belgische Vereniging voor Urologie (BVU) en de European Association of Urology (EAU), Fellow of the European Board of Urology (FEBU), Full member of the EORTC. Hij is ook lid van de Erkenningscommissie voor Urologie.
 
Prof. van Renterghem is lid van het Executive committee van de European Society of Sexual Medicin (ESSM), European Society of Genito Urinary Reconstructive Surgery (ESGURS). Tevens is hij professor aan de Universiteit Hasselt, faculteit geneeskunde en consultant urologist aan de Universitaire Ziekenhuizen te Leuven.
 
Prof. van Renterghem haalde een doctoraatstitel op proefschrift (PhD) op 02/04/2009 met een proefschrift getiteld “The clinical value of TURP in patients with elevated or rising PSA”. Hij promoveerde aan de universiteit van Maastricht met als promotor Prof. Van Kerrebroeck. 
 

Subspecialismes

Zijn interessegebieden in de research liggen dan ook enerzijds in onderzoek van prostaatpathologie met bijzondere aandacht voor PSA. Anderzijds spitst zijn onderzoek zich toe op research van het corpus cavernosum (mannelijke zwellichamen in de penis) met betrekking tot erectieproblematiek.
 

Locaties

Jessa Ziekenhuis
Responsive Image