Meer dan 200 medische professionals zien de artsen live aan het werk

De Kliniek voor Urologie organiseerde op 25 november 2017 al voor de vierde keer hun Live Surgery Congress. In het Jessa ziekenhuis, campus Salvator (Hasselt), opereerden onze urologen patiënten en die ingrepen werden live gefilmd en getoond aan meer dan 200 medische professionals uit de regio die dit congres bijwoonden in het auditorium van het Jessa ziekenhuis.

Het was de eerste maal dat dit congres georganiseerd werd door onze nieuwe associatie, een samenwerking van de 4 urologische diensten uit het Jessa ziekenhuis, az Vesalius, Sint-Trudo ziekenhuis en Sint-Franciscusziekenhuis.

 

De 12 urologen en 6 assistenten doen meer dan het behandelen van mensen met stoornissen van het urinestelsel. Zij richten zich ook op kennisoverdracht aan andere zorgverleners door middel van live operaties. Terwijl de ene uroloog op de operatiekamer aan het werk was, gaf de andere uroloog tekst en uitleg bij de live beelden. De aanwezigen konden intussen al hun vragen stellen.

 

Live surgery is een efficiënte en veilige manier om inzicht te geven in hoe de urologen werken en om hun kennis te delen. De verwijzers kunnen door het meekijken een nog betere voorlichting geven aan hun patiënten. Daarnaast draagt de interactie tijdens een live operatie ok aan bij een betere samenwerking met de verwijzers.

 

De opnames van de operaties hebben voor de betrokken patiënten geen consequenties. De patiënten werden hierover voorafgaand goed geïnformeerd door de arts en verleenden hun toestemming tot uitvoering van live operatie.

 

Hieronder kan u uitgebreid terugkijken naar de beelden van de live operaties.