Vergroeid of te kort frenulum

Laatste wijziging: 08 januari 2022
De arts heeft verklevingen van de voorhuid met de eikel (glans) van de penis en een te kort frenulum (huidbrugje onderaan de penis) vastgesteld. We geven je hier graag meer informatie over de ingreep die nodig is om dit probleem te behandelen.
 

De ingreep

De ingreep vraagt een opname van 1 dag. De ingreep gebeurt onder algemene verdoving door middel van een masker (= maskeranesthesie). Een van de ouders kan indien gewenst mee gaan naar de operatiezaal tot het patiëntje slaapt. Tijdens de ingreep wordt de voorhuid losgemaakt en er wordt een knipje gegeven in het frenulum. Na de behandeling wordt zalf aangebracht. Deze tube zalf wordt meegegeven voor verdere behandeling thuis.
 
Voor je naar huis gaat, komt de uroloog of de assistent nog eerst langs om de nazorg uit te leggen.
 

Nazorg

Na de ingreep is het enorm belangrijk om zeker de eerste 10 dagen 3 keer per dag de voorhuid goed terug te trekken. Indien dit onvoldoende gebeurt, treden er opnieuw verklevingen op en dit dient absoluut vermeden te worden.

Om die reden kom je best ook na 1 week terug op controleraadpleging bij de behandelende uroloog zodat deze de terugtrekking van de voorhuid kan beoordelen.