Auto-injectie therapie

Laatste wijziging: 08 januari 2022

Bij jou werd een erectieprobleem vastgesteld (erectiele dysfunctie) waarvoor een behandeling met auto-injectietherapie wordt opgestart.

In eerste instantie zal je aangeleerd worden om deze spuitjes zelf in de penis te plaatsen. Deze techniek heb je meestal na een drietal weken onder de knie.  Anderzijds is het ook noodzakelijk om een exacte dosis te bepalen die bij jou een voldoende erectie geeft gedurende een voldoende lange tijdsduur. 

Wanneer je deze techniek onder de knie hebt en wanneer de dosis van het medicament exact bepaald is, zal je vanop de raadpleging een aantal spuitjes (door jou zelf te bepalen) meegegeven worden.  Deze spuitjes dienen bij je thuis in de koelkast bewaard te worden. 

Responsive Image

De bewaartijd van deze spuitjes bedraagt 3 à 6 maanden.  Hierna vermindert de werkingskracht van het medicijn. Indien je dan nog een injectie zou toedienen, is het uiteraard volstrekt schadeloos, er zal echter minder effect optreden.

Tenslotte is het ook belangrijk te vermelden dat je deze spuitjes best niet meer dan 3 keer per week toepast. Indien zich ooit een erectie zou voordoen die na 6 uur nog steeds niet verdwenen is, is het absoluut noodzakelijk onmiddellijk naar het ziekenhuis te komen om deze blijvende erectie te onderbreken.  Een blijvende erectie kan onherroepelijke schade berokkenen aan de zwellichamen van de penis.