Doppleronderzoek

Laatste wijziging: 08 januari 2022
Bij jou werd een Doppleronderzoek gepland. Dit gebeurt i.v.m. een oppuntstelling voor jouw erectieprobleem (erectiele dysfunctie). Bij een Doppleronderzoek wordt na het stimuleren van de bloedvaten in de penis een meting uitgevoerd van de bloedstroom in de zwellichamen van de penis. De bloedvaten worden gestimuleerd door middel van een klein prikje in het zwellichaam, wat zo goed als pijnloos is. Bij het onderzoek wordt zowel de bloedstroom naar de penis toe, als de bloedstroom uit de penis geëvalueerd. 
Dit onderzoek neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Na het onderzoek is het mogelijk dat er een zekere stijfheid van de penis optreedt. Het is daarom ook verboden de dag van het onderzoek seksueel contact te hebben. Indien zich kort na het onderzoek (ongeveer een kwartier) een erectie voordoet die constant blijft aanhouden en na 5 uur nog altijd niet verdwenen is (wat uiterst zeldzaam is), moet je onmiddellijk terugkomen naar het Jessa Ziekenhuis om deze erectie te laten onderbreken. Een blijvende erectie kan definitieve schade toebrengen aan de zwellichamen van de penis.

Responsive Image
N.B.  Voor het medicament dat tijdens het onderzoek gebruikt wordt, wordt een vergoeding aangerekend die niet door het ziekenfonds terugbetaald wordt.
Responsive Image